Lees ook
-
4
+Onzekerheid over schade hormoonverstoorders groeit 9 dec 2019
-
14
+‘Het is heel eenvoudig om een toxifobie te creëren’ 13 nov 2018
- 0 BPA aangetroffen in ‘BPA-vrije’ baby-bijtringen 13 dec 2016
- 1 Franse sla bevat verboden pesticiden en endocriene verstoorders 23 sep 2015
- 3 ‘Europese Commissie liep blind in val hormoonverstoorders’ 21 mei 2015
- 5 De ‘plastisfeer’ rukt op: zijn mosselen nog veilig? 6 feb 2015
- 4 EFSA vindt bisphenol A veilig, maar overtuigt niet 23 jan 2015
- Wijn in blik met coating van resveratrol 16 jan 2015
- 3 Bisfenol-A in blikjes heeft onmiddellijk effect op bloeddruk 10 dec 2014
- 22 ‘Leidingwater is veiliger dan mineraalwater’ 31 jul 2014
Wetenschappers van Stanford en de Johns Hopkins University stelden in een grootschalig onderzoek vast dat de consumptie van voedsel uit blik de blootstelling aan Bisphenol A (BPA) daadwerkelijk verhoogt. Het maakt bovendien uit welk blikvoedsel gegeten wordt. Vooral soep in blik blijkt voor een hogere blootstelling te zorgen, gevolgd door pasta, groenten en fruit in blik.
MO* - Voedsel uit blik verhoogt blootstelling aan BPA
Ach Dat wisten we al wel . Maak je soep zelf !