Lees ook
- 5 De ‘plastisfeer’ rukt op: zijn mosselen nog veilig? 6 feb 2015
- 4 EFSA vindt bisphenol A veilig, maar overtuigt niet 23 jan 2015
- 3 Bisfenol-A in blikjes heeft onmiddellijk effect op bloeddruk 10 dec 2014
- 22 ‘Leidingwater is veiliger dan mineraalwater’ 31 jul 2014
- 0 Bier is beter in blik 16 aug 2013
Wetenschappers van Stanford en de Johns Hopkins University stelden in een grootschalig onderzoek vast dat de consumptie van voedsel uit blik de blootstelling aan Bisphenol A (BPA) daadwerkelijk verhoogt. Het maakt bovendien uit welk blikvoedsel gegeten wordt. Vooral soep in blik blijkt voor een hogere blootstelling te zorgen, gevolgd door pasta, groenten en fruit in blik.
MO* - Voedsel uit blik verhoogt blootstelling aan BPA
Ach Dat wisten we al wel . Maak je soep zelf !