Foodlogs Dick Veerman onthult vanmiddag wie deze yoghurt maakt, waar de melk vandaan komt en hoe de koeien erbij staan.
Wat denkt u? Is het OK zuivel?
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
@Liesbeth: le vrais inspecteur c'est Patrick...
@ Flipse: mensen die de grote verbanden zien/ onderzoeken worden blijkbaar inspecteur genoemd in het Frans. Ben het met Liesbeth eens dat het een mooie reactie is.
@wouter: de A merken zijn gedevalueerd omdat ze in hun concurrentie met de B-merken hun kwaliteit vaak verminderd hebben (zoals Calve pindakaas) - niet zozeer dat ze vernieuwing uit de weg gaan. Een belangrijke factor hierbij is de overnamedrift van multinationals, want de kosten hiervan moeten uiteindelijk door de consument opgebracht worden. Terwijl de kapitaalsmarkt klinkende resultaten wil zien. Dat kan ten koste van flexibiliteit en vernieuwing gaan, maar dat hoeft niet perse. Intussen is het zo dat veel échte (vaak biologische) kwaliteitsproducten t.o.v. de A merken goedkoper zijn geworden.
@ Dick Floor: 15 jaar geleden verkocht de AH op Texel al lokale biologische producten. Dat kan dus wel.
Patrick, ik ben blij dat je reageerd. Vooralsnog , de reacties die je plaatst zijn altijd inhoudelijk zeer goed. Je maakt er geen vrienden mee, maar goed je moed de lef hebben om over je schaduw heen te stappen en die lef heb je. Dat geleuter soms op Foodlog begint me ook te vermoeien , waar gaat het over !!!??? men vind zichzelf vaak al belangrijker als een mogelijk succes van het onderwerp en men zakt steeds verder het gat in. Al die discussies over wat er op een labeltje staat. Het gangbaar honden en kattevoer is met dat aantrekkend labeltje al duurder als gewoon het voedsel voor de mens. Spoedig hoop ik meer info te hebben over voedselveiligheid , wie daar verantwoordelijk voor is. Wat heb je immers aan die fles ingedikte Yoghurt van 500 gram met 6 % vet, volgens het labeltje, als er geen onderzoek plaats vind op voedselveiligheid conform wetgeving.
Hoekse chips, volwaard kip, natuurhoeve hangop. Zie het patroon. De verschroeiende werking van het private label.