Jinke Hesterman

Jinke Hesterman

Burger in het buitengebied

Publieke contactgegevens

Biografie

Al bijna dertig jaar woon ik in het buitengebied. Daar hou ik een paar dieren: varkens, kippen en schapen. Ik heb het buitengebied de afgelopen decennia langzaam zien veranderen in een agrarisch industrieterrein. Het...

Al bijna dertig jaar woon ik in het buitengebied. Daar hou ik een paar dieren: varkens, kippen en schapen. Ik heb het buitengebied de afgelopen decennia langzaam zien veranderen in een agrarisch industrieterrein. Het woon- en leefklimaat is daardoor verslechterd. Sinds kort ben ik actief als burger in het buitengebied. Volksgezondheid is mijn belangrijkste drijfveer. Ik doe mee aan de evaluatie wet geurhinder veehouderij.  Dat is een interessant en leerzaam proces. Het is belangrijk dat burgers zich gaan organiseren en opkomen voor hun belangen. Er zijn inmiddels vele plaatselijke groepen actief. Ik kom weinig NIMBY-types tegen en ook geen ‘‘burgers die boertje willen pesten’‘, maar vooral mensen die zich oprecht zorgen maken over hun gezondheid en last hebben van stank en lawaai.
Naast mijn activiteiten voor een beter leefklimaat in het buitengebied, ben ik sinds 2004 werkzaam voor de Stichting Levende Have. Deze stichting doet aan voorlichting over dierenwelzijn en diergezondheid.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.