Biografie

Mijn ambitie: het verbeteren van (sport)prestaties op een gezonde manier, door het vertalen van wetenschappelijk onderzoek naar beleid, onderwijsmaterialen en educatie met betrekking tot sportvoeding en leefstijl voor...

Mijn ambitie: het verbeteren van (sport)prestaties op een gezonde manier, door het vertalen van wetenschappelijk onderzoek naar beleid, onderwijsmaterialen en educatie met betrekking tot sportvoeding en leefstijl voor sporters, begeleiders, sportbonden, sportverenigingen en scholen, waar aan sporters onderwijs wordt gegeven en voor sportgerelateerde opleidingen.
Sport is passie en emotie, Ik hou van (top)sport en vind het belangrijk dat prestaties binnen de topsport op een gezonde manier worden bereikt. Het gebruik van middelen en methoden die schadelijk zijn voor de gezondheid is gevaarlijk en niet nodig voor het bereiken van een topprestatie. (Top)Sporters zijn gretig om hun prestatie te verbeteren. En door een optimale aanpassing van de voeding aan de intensiteit van trainingen en wedstrijden en persoonlijke omstandigheden van de sporter kan een wereld worden gewonnen. Daar lever ik graag mijn bijdrage aan.

Daarnaast blog ik over voeding, sport en gezondheid en het voedings- en gezondheidsbeleid.

In 2003 rondde ik de WO Voeding en Toxicologie succesvol af aan de Open Universiteit Nederland. In 1996 voltooide in de post HBO Sportdiëtist en in 1979 voltooide ik de HBO Voeding en diëtetiek.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.