Een voedselallergie of -intolerantie zorgt voor extra uitgaven. Dat blijkt uit een enquête, afgenomen onder 1.200 klanten van Belgische zorgverzekeraars. Vier op de tien mensen met een voedselallergie geven elke week €25 extra uit aan voeding. Bij een voedselintolerantie of glutensensitiviteit loopt dat zelfs op tot zes op de tien mensen. Het opleidingsniveau blijkt daarbij geen verschil te maken. Wel betekent dit dat een ernstige voedselaandoening een "zware financiële dobber" is voor mensen met een laag inkomen.De deelnemers van de enquête geven verder aan dat ze vooral behoefte hebben aan correcte informatie en financiële steun.
De Morgen - Voedselallergie of -intolerantie blijkt een dure zaak
Lees ook
-
4
+Eurostat zet de uitgaven aan eten en drank van Europeanen op een rij 2 jan 2021
-
59
+‘Nederlanders hebben niet door hoe weinig ze aan voedsel besteden’ 13 aug 2020
- 0 ‘Vlees te goedkoop’ 7 jul 2020
-
18
+Voedselallergieën rukken op in westerse wereld 8 jan 2019
-
6
+Moeder-met-een-missie Jessica Mendels presenteert kinderboek over voedselallergieën 22 jul 2018
-
1
+‘Allergische reacties door onvolledige voedseletiketten’ 18 jun 2018
-
2
+Hoeveel krokussen gaan er in één gram saffraan? 18 sep 2017
- 0 Voedselallergie vaak maar bij één kind in gezin 13 jul 2016
- 0 Nederlandse consumenten gaven in maart opnieuw meer uit 24 mei 2016
- 0 Belangrijke oorzaken voedselallergie niet via bloedtest aantoonbaar 3 mrt 2016