Een onderzoeker van de Michigan State University brengt het veel gebruikte voedingsadditief tert-butylhydrochinon (TBHQ, E319) in verband met voedselallergieën. In een laboratoriumonderzoek ontdekte Cheryl Rockwell dat T-cellen in het immuunsysteem onder invloed van TBHQ eiwitten afscheiden die een trigger kunnen zijn voor voedselallergieën. Rockwell denkt dat het toenemende gebruik van TBHQ een verklaring is voor de stijging van het aantal mensen met een voedselallergie. Om te onderzoeken waarom de T-cellen anders reageren, gaf het National Institute of Environmental Health Sciences Rockwell een prijs ter grootte van $1,5 miljoen.
medicalXpress - Common additive may be why you have food allergies
Lees ook
- 0 Ruim helft restaurants voldoet niet aan allergenenwet 2 feb 2024
-
3
+‘Ons afweersysteem is niet ingesteld op schoon voedsel en nieuwe stofjes’ 8 feb 2021
-
6
+Gebrekkig darmmicrobioom mogelijk oorzaak voedselallergie 26 jun 2019
-
1
+‘Allergische reacties door onvolledige voedseletiketten’ 18 jun 2018
-
0
+Minder voedselallergieën onder Amerikanen dan gedacht 8 jun 2017
- 1 Allergiepatiënten mijden feestjes 3 feb 2017
- 1 Kwart ouders kind met voedselallergie zelf allergisch 14 okt 2016
- 0 Voedselallergie of -intolerantie blijkt ‘zware financiële dobber’ 9 sep 2016
- 1 Hoe meer antibiotica bij jong kind, hoe groter kans op voedselallergie 6 sep 2016
- 6 Allergiemode bedreigt mensen met echte voedselintolerantie 6 nov 2015