Het Finse bedrijf VTT werkt aan een bioreactor voor thuisgebruik. Het bedrijf ontwikkelde een prototype van een 'plantencel-incubator', de CellPod, waarin binnen een week 'ongedifferentieerde plantencellen' thuis uitgroeien tot een eetbare versoogst. Er groeit dus geen hele plant, maar een 'product', hompjes cellen met gezonde stoffen, zoals antioxidanten en vitamines. Tot nu toe heeft VTT verschillende bessen in de CellPod gekweekt. Hun voedingswaarde blijkt vergelijkbaar met 'normale' bessen of zelfs beter. De smaak is nog een uitdaging, die is nu nog erg mild en neutraal. VTT zoekt actief het gesprek met consumenten, teneinde de CellPod te kunnen commercialiseren.
ScienceDaily
Lees ook
- 3 Fransen weren elektrische auto’s uit kolengestookte fabrieken 20 dec 2023
-
0
+Neuronen ontdekt die extra oplichten bij het zien van bewerkt voedsel 30 aug 2022
-
1
+Zonder beleid geen voedselzekerheid, nieuwe sommen en aanbevelingen WUR 26 jul 2021
-
0
+Laat de grenzen open: ‘Voedsel kan besmet zijn, maar je krijgt er geen Covid-19 van’ 28 sep 2020
-
2
+‘Engelse straatdrinkers eten duiven van de straat’ 13 sep 2017
- 3 ‘Weekmakers bepalen al tijdens zwangerschap kwaliteit sperma’ 21 sep 2016
- 1 Reeds in 2016: eten uit de printer voor bejaarden 21 okt 2014
- 0 Gifgas besmette mogelijk water en voedsel in Syrië 26 aug 2013
- 0 Restaurants: in de VS zetten noodles en groenten de toon 27 nov 2012
- 0 De twintig belangrijkste eet-uitvindingen aller tijden 27 sep 2012