Verse Belgische worst bevat teveel vet en zout en wordt bijna nooit op de juiste temperatuur bewaard. Dat zou blijken uit een test van het Belgische consumententijdschrift Test-Aankoop. Van 24 varkens- en runderworsten en 13 kippenworsten werd 75% bewaard bij een temperatuur van 5 graden. De wettelijke norm staat echter op 4 graden. De vetgehaltes waren hoog en varieerden bij de kippenworsten tussen de 3,5 en 25% en bij de gemengde tussen de 9 en 27%. Twee derde van de worsten bleek zouter dan de norm van 1,5 gram per 100 gram. De FOD Volksgezondheid raadt aan om de consumptie van dergelijke producen te beperken.
TestAankoop.be - Verse worst te vet en te zout
Lees ook
- 0 Consumenten banger van suiker dan van vet 2 mrt 2020
- 4 RIVM en NVWA vinden nog weinig vet- en suikerreductie 6 apr 2017
- 3 KNMG wil regelgeving voor suiker, zout en vet 19 dec 2016
- 0 Chili voert wettelijke aanpak kinderobesitas door 29 jun 2016
- 15 Mars raadt aan bepaalde producten niet dagelijks te eten 18 apr 2016
-
16
+‘Zout doet eten en maakt daarom vet’ 10 mrt 2016
- 0 Meer water drinken draagt bij aan beter eetpatroon 3 mrt 2016
- 2 Vleesvervangers niet per definitie gezond 18 feb 2016
- 2 België heeft behoefte aan een Europees zoutbeleid 28 jan 2014
- 0 Voedingsmiddelensector komt met ‘Voeding Vooruit’ 14 nov 2013