Tot nu toe zijn tarwezemelen het minst waardevolle deel van de tarwekorrel en worden ze vooral tot veevoer verwerkt. Daar zou verandering in kunnen komen dankzij de methode die Zweedse onderzoekers van het KTH Royal Institute of Technology in Stockholm ontwikkelden. Met heet water onder hoge druk en speciale enzymen kunnen de onderzoekers biomoleculen uit tarwezemelen extraheren. De biomoleculen zijn te gebruiken als antioxidanten, prebiotica en (biobased) verpakkingsmateriaal voor voedsel. Dat meldt Science Daily.
ScienceDaily
Lees ook
- 1 Afwasmiddel van afval en daar moet je voor leren betalen 11 apr 2022
- 6 Mispaksel-prijs voor biopaprika in plastic 29 okt 2019
-
7
+Plastic van houtvezels kan op de composthoop, zegt koekjesbakster 12 jul 2018
-
1
+Culinair Ontdekt: Timilia 25 okt 2017
-
0
+Tarwezemelen te verwaarden tot hoogwaardige grondstof 11 mei 2017