Voor het 5e jaar op rij daalde de vleesconsumptie per Nederlander. In 2015 at iedere Nederlander gemiddeld 75,4 kg vlees, een kilo minder dan in 2014. Dit blijkt uit berekeningen van Wageningen Economic Research, in opdracht van Wakker Dier. We aten vooral minder varkens- en rundvlees, de consumptie van kip, schaap en paard bleef gelijk. Nederlanders eten nog altijd 45% meer vlees dan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Het gaat Wakker Dier niet hard genoeg; ook om klimaatverandering een halt toe te roepen, moet onze vleesconsumptie harder dalen. Daarom moet de overheid volgens de organisatie actie ondernemen.
Wakker Dier - 301 Moved Permanently
Lees ook
-
4
+Voedingscentrum constateert en adviseert minder vlees 21 jul 2021
-
98
+Nederlander at alweer meer vlees in 2019 22 okt 2020
-
7
+Uw gelukkige slachtkuiken kroop straks mogelijk uit een buitenlands ei 11 okt 2019
-
22
+Vleesgebruik in 2017 alweer niet gedaald, ondanks stijgende verkopen vleesvervangers 19 nov 2018
-
8
+Zelfs plofkip heeft minder zere poten, maar de uitloopkip is bang 20 aug 2018
-
16
+Vleestaks onvermijdelijk binnen 5 tot 10 jaar, denkt grote investeerder 12 dec 2017
-
28
+Nederlandse vleesconsumptie licht gestegen in 2016 20 okt 2017
-
6
+Vijfde Eetgeendierendag van start 25 sep 2015
- 17 Wakker Dier: Rabo en ING wereldwijd topfinanciers megastallen 30 jun 2014
- 6 Wakker Dier: ‘Goed dat er pensioen is voor Dijkhuizen’ 25 jan 2014