Vanaf maandag 25 januari kan iedereen geld doneren aan drie onderzoeksprojecten van Wageningen UR via een speciaal crowdfundingplatform, meldt het Wagenings Universiteitsblad Resource. Het is de bedoeling dat er meer projecten volgen.

Wieger Wamelink hoopt €25.000 bij 'de crowd' op te halen voor een project waarin hij groenten op nagebootste Mars- en maangrond teelt. Hij wil onderzoeken of deze planten de zware metalen die in Mars- en maangrond zitten opnemen en of dit eventueel tegengegaan kan worden. De initiatiefnemers van de Muggenradar hopen ook €25.000 op te halen. Drie onderzoekers vragen €10.000 om samen met de kunstenaar en fotograaf Wim van Egmond filmpjes te kunnen maken van de interactie tussen het leven bovengronds en ondergronds. Ze willen laten zien hoe bacteriën en schimmels zich in de bodem verspreiden.

Per project hebben onderzoekers maximaal drie maanden om geld in te zamelen. De minimale bijdrage is €5, een maximum is er niet. Als het streefbedrag niet gehaald wordt, kunnen de onderzoekers wel een deel van hun onderzoek met de opbrengsten financieren. Bij meer geld is er ruimte voor meer onderzoek, de wetenschappers geven op de website aan waar ze dit extra geld aan besteden.
WUR - Crowdfundingplatform gaat van start
Reageer
  • Deel
Druk af