's Werelds eerste helemaal-veganistische supermarkt, Veganz, opent binnenkort zijn eerste filiaal in Portland (VS, Oregon). Veganz bestaat sinds 2011 en werd opgericht door Jan Bredack, voorheen manager bij Mercedes-Benz.

De keten importeert veganistische producten uit 30 landen over de hele wereld. Er zijn 'nep'kazen te koop, nep-vlees en -vis, eiervervangers, veganistische koekjes en ijs maar ook veganistische toiletartikelen en cosmetica. Veganz heeft 10 filialen in Europa, in steden als Berlijn, München, Praag en Wenen.

Volgens een onderzoek uit 2008 houdt 3,2% van de Amerikaanse volwassenen zich aan een veganistisch voedingspatroon. Officieel noemt 0,5% zich veganist, dat zijn ongeveer 1 miljoen Amerikanen. In Portland liggen deze percentages waarschijnlijk hoger. De stad was in 2013 de op-een-na meest vegan-vriendelijke stad van de VS (na Austin, Texas) en heeft al talloze veganistische winkels, van een fietsenwinkel tot een nachtclub. En dus binnenkort ook een veganistische supermarkt.
PSFK - United States to Get Its First Vegan Supermarket
Reageer
  • Deel
Druk af