Hoewel wodka nog steeds de meest gedronken alcoholische drank is in Rusland, schieten ambachtelijke bierbarren als paddenstoelen uit de grond in het land. Sinds de zomer van 2014 openden alleen al in Moskou minstens twee dozijn bierbarren met zelfgebrouwen microbieren hun deuren. ​In het land van de wodka lijkt zich een nieuwe generatie 'biergeeks' aan te dienen.

Stiekem was Rusland eigenlijk altijd al een bierland, maar dat zien we niet, bericht de Guardian. Het groeipotentieel in het land is enorm, schrijft de krant. Rusland heeft een lange traditie van thuisbrouwen. Het is in Rusland makkelijk om een bierbar te beginnen. Wie alleen bier schenkt, heeft geen drankvergunning nodig. Bovendien is bier betaalbaar omdat de opstartkosten voor een bar laag zijn. Er is geen grote keuken, weelderig interieur of veel personeel voor nodig.

De nieuwe generatie biergeeks probeert ondertussen de houding van Russen ten opzichte van alcohol te veranderen. Dat doen ze door te focussen op smaakgenot in plaats van drinken om dronken te worden. Helaas is dat laatste nog altijd een belangrijk motief voor het overdadige alcoholgebruik van de spreekwoordelijke Russische drinkebroer.
The Guardian - ?Russia?'s? craft beer revolution?: 'The last time ?people stood in line for beer was? ?in the Soviet Union?'?
Reageer
  • Deel
Druk af