Smokey Goodness van Jord Althuizen is verkozen tot het 'Beste Nederlandse Kookboek van 2016'. Het boek won ook in de categorie beste vormgeving en fotografie. In het kookboek staan barbecue- en grill recepten. Uit het juryrapport: "Je ruikt de BBQ bijna. Het is een persoonlijk verhaal en een lekker vet boek met ruige recepten." Althuizen was in 2014 wereldkampioen barbecueën en heeft sinds 2010 zijn eigen barbecuecateringbedrijf. De uitreiking is onderdeel van de Kookboeken7daagse, die deze week plaatsvindt op verschillende locaties in Nederland. De publieksprijs ‘De Gouden Garde' ging naar het kookboek Zuur van Bas Robben.
NRC - Smokey Goodness uitgeroepen tot Kookboek van het jaar
Lees ook
-
0
+Illegaal en vuil geproduceerde houtskool uit Nigeria; gezellig barbecuen 29 jul 2018
-
0
+Allemaal naar de Lidl voor een huismerk Big Green Egg 25 apr 2018
-
0
+Eten naast de beesten die je eet 12 apr 2018
- 0 ‘Big Green Egg is geen tuinmeubel’ 4 apr 2017
- 0 Kosten en overlast verbieden BBQ in Vondelpark 29 jan 2017