De Nederlandse ondernemer Roland Kahn blijkt toch de 'exclusieve gesprekspartner' te zijn met wie de curatoren van V&D in gesprek zijn. Vorige week noemde Kahn de berichten in die richting nog 'broodje aap'- verhalen.

Cool Investments, het investeringsvehikel van Kahn waar onder meer de ketens Coolcat en America Today onder vallen, zou bij de plannen samen optrekken met supermarktketen Jumbo. Jumbo nam vorige maand de La Place-restaurants over uit de failliete boedel.

Cool Investments zou "alle activiteiten van V&D inclusief het merk willen overnemen. Het bedrijf zegt 'een groot deel' van de 62 V&D-warenhuizen zonder onderbreking door te willen starten", schrijft het FD. Dat is van belang voor Jumbo, omdat de helft van de La Place restaurants in de warenhuizen is gevestigd. Er zouden nog 2 obstakels te overwinnen zijn. De bankfinanciering en de medewerking van de vastgoedeigenaren moeten nog worden rondgemaakt.

De curatoren reppen met geen woord over de tweede kandidaat, de Canadese warenhuisketen Hudson's Bay. Die zou van plan zijn geweest V&D voort te zetten met een geheel nieuw winkelconcept. Of daarin ook plaats zou zijn geweest voor de La Place-restaurants, is maar de vraag.
Het Financieele Dagblad - Roland Kahn onderhandelt exclusief over overname V&D
Reageer
  • Deel
Druk af