Volgens Franck Proust, Frans lid van het Europese parlement bedreigt de Europese regel die stelt dat er naast cacaoboter ook tot 5% ander plantaardig vet in chocolade mag zitten de productie van ambachtelijke chocolade. De regel geldt sinds 2003. Proust vraagt de Europese Commissie nu om een schriftelijke reactie. Hij wil weten of grote chocoladeproducenten ambachtelijke chocolatiers door de regel de markt uit kunnen jagen. De laatste kunnen nu immers wettelijk 'genept' worden met goedkoper spul dat toch chocolade mag heten. De politicus wil hun baan en ambacht zeker stellen.
Vegetable fats in chocolate threaten artisans, says MEP
Lees ook
-
2
+Wilde mangoboter oplossing voor tekort aan cacao 8 sep 2016
- 1 Chocolade voor in je broekzak 28 apr 2015
- 0 Libération wil krant, geen restaurant zijn 10 feb 2014
- 0 Fransen snoepen voor € 600 miljoen aan eindejaarschocolaatjes 24 dec 2013
- 0 Barbezoekers helpen handje mee en zorgen voor forse boete 19 dec 2013