De prijzen van cacao dalen flink. Op dit moment is de prijs 30% lager dan in 2015, wat al geen topjaar was. Consumenten zijn minder chocolade gaan eten; ze vinden dat er teveel suiker in zit. De oogsten zijn daarentegen juist goed. Veel cacao is afkomstig uit Ghana en Ivoorkust, waar op dit moment veel regen valt. Voor het eerst in 6 jaar zal er daarom nu een overschot cacao komen in plaats van een tekort, berekenden analisten van Citigroup. Dit zal de prijs van cacao mogelijk nog verder doen dalen.
De Telegraaf - Natte Kerst maakt cacaobonen voor bonbons en reep veel goedkoper
Lees ook
Mmmmmmm, en eerst werden we op de mouw gespeld dat het duurder zou worden vanwege klimaatverandering? Geldt klimaatverandering dan ineens niet meer, zeker nu Trump (ook) zegt dat het nep en niet waar is?
Teveel suiker in chocola? Dan moet je de goede merken nemen en zo puur mogelijk, tussen de 70 en 85% zijn het lekkerst en minste suiker. Het valt mij ook altijd op dat met sintchocolade(letters enz) de pure tegenwoordig het snelst op zijn