Amsterdam telt sinds kort de eerste ‘popcornstore’ van Nederland; Fol Popcorn.

Met de winkel hoopt manager Felix Rademakers mensen te doen inzien dat popcorn niet alleen bij een bioscoopbezoek hoort. “Popcorn kun je op veel momenten nuttigen en ook in veel producten verwerken: popcornrepen zijn lekker bij het ontbijt, zoete popcorn past prima bij een bakje koffie en hartige smaken zijn perfect voor bij de borrel,” aldus Rademakers.

Fol heeft al vijf winkels, waarvan drie in Italië, een in Boekarest en een in Madrid. Een groep Italianen nam de popcornrage mee uit Amerika en gaf er een Italiaanse twist aan. Zo is er popcorn te koop in de smaken cappuccino, chilipeper, witte chocola en pretzels. De ‘gourmet popcorn’ wordt met de hand gemaakt in Italië door maïskorrels in de hete lucht te poppen. Hierdoor is het volgens Rademakers gezonder dan reguliere popcorn. Zijn bedrijf gebruikt niet veel suiker.

“We willen kwaliteitspopcorn verkopen, zodat de klant het verschil proeft met supermarkt- of bioscooppopcorn. Ik zou het onder de categorie verantwoorde snacks willen plaatsen,” aldus Rademakers. “We voelen dat Nederland er klaar voor is.”
Out-of-Home - Fol wil popcorn bij borrel en ontbijt
Reageer
  • Deel
Druk af