In samenwerking met de vrouwelijke Franse driesterrenchef Anne-Sophie Pic heeft de voormalige Nestlé manager Jonathan Pennella een soort Nespressomachine voor hoogwaardige culinaire maaltijden ontwikkeld.

Pennella was bij Nestlé verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Nespresso-capsules en wilde graag de stap naar hoogwaardige maaltijden zetten. Daarvoor richtte hij de start-up Nutresia op. Het bedrijf ontwikkelde een machine die de sousvide bereide maaltijden met behulp van een microchip in de verpakking van iedere maaltijdcomponent op precies de juiste temperatuur en lengte van bereiden afgaart.De machine die ChefCuisine heet, zal €199 gaan kosten. De prijs van de gerechten die door top-chefs zijn bereid, zal variëren tussen de €5 en €16,00. Het viergangen topmenu voor 2 of 3 personen kost €60 - €80.

Er is kritiek op de medewerking van Pic aan deze nieuwe manier van sterren-eten. Het zou de ambachtelijkheid van de culinaire traditie definitief stuk maken door topgerechten met een druk op de knop uit een machine te laten komen. Pic wijst deze kritiek van de hand. Zij wijst erop dat koks hun werk moeten aanpassen aan de manier waarop mensen hun leven veranderen. Die leidt weer tot een nieuwe dynamiek. Volgens haar heeft ook het Nespresso-apparaat dat met succes gedaan. Het apparaat heeft er voor gezorgd dat Frankrijk thans veel betere koffie drinkt en goede koffiebars heeft gekregen, zegt Pic.
Daily Mail - The Nespresso machine of fine dining causes outrage in France
Reageer
  • Deel
Druk af