Paul Polman is volgens 5 Nederlandse milieuorganisaties de 'groenste CEO van Nederland'. Zijn naam kwam 9 keer voor op de lijstjes die BNR opvroeg bij WNF, Natuur en Milieu, Natuurmonumenten, Greenpeace en Natuur en Milieufederaties.

Bedrijven zijn veelal verder met stappen op weg naar een beter milieu en vergroening dan politiek Den Haag, stellen de milieuorganisaties. In het bedrijfsleven zit de denk-, daad- en geldkracht die nodig zijn om de doelen te halen die de wereld zichzelf dezer dagen stelt in Parijs. De Unilever-CEO is daarin het verst. Natuurmonumenten over Polman: "Het is een goede leider, mensen kijken en luisteren graag naar hem en zijn dan ook geneigd hem te volgen en dat zie je nu ook gebeuren bij Unilever. Hij maakt echt werk van verduurzaming van zowel bedrijfsdoelstellingen als de interne bedrijfsvoering, waarmee ze volgens ons veel ambitie en lef tonen."

Op de gedeelde tweede plaats van de ranglijst, met ieder 3 vermeldingen, staan Ewoud Goudswaard van ASN en Roger van Boxtel van NS. Dick Boer van Ahold, Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager en Henk-Jan Beltman van Tony Chocolonely horen bij de groene CEO's met 2 vermeldingen.
BNR - Unilever-topman Paul Polman is groenste ceo van Nederland
Reageer
  • Deel
Druk af