Om 13.00 uur precies schoven de 147 staatshoofden in Parijs aan voor de officiële lunch tijdens de COP21. Vijf sterrenkoks schotelen ze een duurzaam en lokaal menu voor.
Aan tafel bij François Hollande schuiven Barack Obama, Vladimir Poetin, Xi Jinping en Angela Merkel aan. Zij krijgen een tot op de minuut getimed viergangenmenu voorgeschoteld.
Vijf Franse sterrenkoks serveren een viertal gangen waarin 'seizoensproducten en respect voor het milieu en duurzaamheid' centraal staan.
Le Point onthult wat het gezelschap voorgeschoteld krijgt:
- la Soupe Freneuse escortée de coquilles Saint-Jacques à la vapeur florale - een soep van raapjes. Het nabijgelegen Yvelines is de hoofdstad van de Franse navet (een raapje) en 3 sterrenkok Yannick Alléno van Pavillon Ledoyen is een uitgesproken 'locavorist'. Alléno: "In mijn moderne sauzen houd ik rekening met de toekomst door alle delen van groenten te gebruiken en niets weg te gooien."
- le blanc au blé vert - filet van gevogelte uit Licques door Alexandre Gauthier, gevolgd door:
- cuisse confite farcie de céleri avec sa crème d'epinard persillé - een geconfijt boutje gevuld met selderij en spinaziecrème door Nicolas Masse
- 'Organique du Mont-Blanc' - een creatie door Marc Veyrat met een trilogie met kaviaar van foreleitjes, groentengelei, Reblochon met karwij en een wildpluksalade
- compotée d'agrumes et sa crème légère au praliné - compote van citrusvruchten door Christelle Brua.
Veel tijd om van de finesses van de duurzame Franse keuken te genieten is de wereldleiders niet gegund. De lunch zal maximaal een uur en een kwartier duren.
De lunch wijkt in duurzame en culinaire gedachte nog wel wat af van de 'lunch van afval en veevoer' die VN-secretaris-generaal Ban-Ki Moon serveerde ter voorbereiding van COP 21.
Fotocredits: 'la soupe Freneuse de Yannick Alléno', Philippe Vaurès
Dit artikel afdrukken
Vijf Franse sterrenkoks serveren een viertal gangen waarin 'seizoensproducten en respect voor het milieu en duurzaamheid' centraal staan.
Le Point onthult wat het gezelschap voorgeschoteld krijgt:
- la Soupe Freneuse escortée de coquilles Saint-Jacques à la vapeur florale - een soep van raapjes. Het nabijgelegen Yvelines is de hoofdstad van de Franse navet (een raapje) en 3 sterrenkok Yannick Alléno van Pavillon Ledoyen is een uitgesproken 'locavorist'. Alléno: "In mijn moderne sauzen houd ik rekening met de toekomst door alle delen van groenten te gebruiken en niets weg te gooien."
- le blanc au blé vert - filet van gevogelte uit Licques door Alexandre Gauthier, gevolgd door:
- cuisse confite farcie de céleri avec sa crème d'epinard persillé - een geconfijt boutje gevuld met selderij en spinaziecrème door Nicolas Masse
- 'Organique du Mont-Blanc' - een creatie door Marc Veyrat met een trilogie met kaviaar van foreleitjes, groentengelei, Reblochon met karwij en een wildpluksalade
- compotée d'agrumes et sa crème légère au praliné - compote van citrusvruchten door Christelle Brua.
Veel tijd om van de finesses van de duurzame Franse keuken te genieten is de wereldleiders niet gegund. De lunch zal maximaal een uur en een kwartier duren.
De lunch wijkt in duurzame en culinaire gedachte nog wel wat af van de 'lunch van afval en veevoer' die VN-secretaris-generaal Ban-Ki Moon serveerde ter voorbereiding van COP 21.
Fotocredits: 'la soupe Freneuse de Yannick Alléno', Philippe Vaurès
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Lokaal gaat de wereld redden! Ook al gebruiken we Braziliaans plantaardig eiwit, Noord-Afrikaans fosfaat en Russische fossiele energie om het decadent lekkere kippetje te laten groeien.