Uit een onderzoek naar leefstijl en koffie in 10 verschillende Europese landen blijkt dat twee derde van de Europeanen niet zonder koffie kan. Dat meldt het Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC), een non-profit organisatie gefinancierd door illycaffè, Jacobs Douwe Egberts, Lavazza, Nestlé, Paulig en Tchibo.

Het Kenniscentrum Koffie & Gezondheid verbijzonderde de uitkomsten voor Nederland. Nederlanders drinken voornamelijk koffie omdat ze het lekker vinden (72%). 60% van de respondenten heeft moeite met op gang komen in de ochtend zonder koffie. Slechts 2% drinkt koffie vanwege de eventuele gunstige effecten voor de gezondheid.

Nederlanders drinken de meeste koffie thuis (82%) en op het werk (40%). 23% drinkt koffie bij vrienden en familie. In vergelijking met de rest van Europa drinken Nederlanders niet vaak koffie in de horeca.

Uit de enquête blijkt ook dat koffiedrinkers zich positiever over hun gezondheid uitlaten dan niet-koffie-drinkers, 67% van de koffiedrinkers geeft aan zich redelijk tot zeer gezond voelen, tegenover 58% van de niet-koffie-drinkers. Ook blijkt uit het onderzoek dat er veel onbekend is over de mogelijk positieve gevolgen van koffie op de gezondheid - minder risico op diabetes 2, Alzheimer en hart- en vaatziekten. Wel weet 80% van de Nederlanders dat koffie kan helpen de concentratie te verhogen. Meer dan de helft weet dat koffie bijdraagt aan de vochtbalans.
VoedingNu - ?Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder koffie?
Reageer
  • Deel
Druk af