Om het tij van obesitas te keren, predikt hoogleraar Public Health Jaap Seidell (VU, Amsterdam) preventie. Hij bepleit een integrale aanpak met ruimte voor bewegen in de wijken, voedseleducatie én duurzame productie van gezond voedsel. Mondiaal en landelijk is het 'superingewikkeld' die gewenste omslag in beleid en productie te realiseren, maar lokaal kan de landbouw op korte termijn al een belangrijke rol spelen, zegt de wetenschapper. Boeren en tuinders moeten hun producten in korte ketens naar de stad brengen en burgers laten zien hoe voedsel wordt geproduceerd. AGF sprak met Seidell.
GFActueel - 'Industrie maakt massaal voedsel van slechte kwaliteit voor mensen met een laag inkomen'
Lees ook
-
8
+Met problemen beschaafd aankaarten komen we er niet (en dat weten de auteurs ook wel) 1 jul 2021
- 4 ‘Foute levensmiddelenindustrie’ 23 jun 2020
-
42
+Obesitas is (g)een geconstrueerd probleem 23 okt 2018
-
3
+Europese levensmiddelenindustrie hekelt kritiek op ‘ultra-fabrieksvoer’ 5 feb 2018
-
13
+Belgische burgers houden van boeren maar weten er niets van 12 okt 2017
-
90
+Seidell wil collectieve oplossing obesitas 13 jan 2017
- 31 ‘Er moet meer sex in voedingsadvies’ 30 sep 2014
- 17 Amerikanen staan voor een Kcal-raadsel 12 jan 2014
- 6 Kindermarketing: zelfregulering werkt niet, burgerinitiatief wel? 25 feb 2013
- 12 Prijsmaatregelen zorgen voor gezonder eten 26 jun 2012