De gemiddelde Britse kantoormedewerker komt maar drie keer per dag achter zijn of haar bureau vandaan en brengt periodes van 4 uur aaneengesloten zittend door. Drie op de vier kantoormedewerkers staan alleen maar op om thee te zetten of het toilet te bezoeken. Twee op de vijf lunchen aan hun bureau en één op de tien gunt zichzelf helemaal geen tijd voor een lunchpauze.

Dit blijkt uit onderzoek van elektronicabedrijf Plantronics onder 2.000 mensen. Zeven van de tien mensen zijn van mening dat de hele dag zitten slecht is voor de fysieke en mentale gezondheid. In de praktijk blijkt één op de vijf deelnemers aan het onderzoek het laatste jaar minstens een stone (6,35 kilo) aangekomen te zijn. Vier op de tien mensen hebben last van rug- of nekklachten en drie op de tien voelen zich mentaal uitgeput door de uren die ze achter de computer doorbrengen.

Als redenen om aan het bureau gekluisterd te blijven, voert meer dan de helft van de deelnemers aan te druk te zijn om pauze te kunnen nemen; één op de vijf zegt niet weg te kunnen lopen omdat de telefoon over kan gaan. Steven Ward van UKActive maakt zich zorgen: “Een zittende werkomgeving schaadt de gezondheid van miljoenen werknemers in Groot-Brittannië. We weten hoe moeilijk het is om het bureau te verlaten en meer te bewegen, maar dit onderzoek laat zien dat hier snel verandering in moet komen.”

Plantronics is alvast begonnen. Het bedrijf liet een serie oefeningen opstellen die medewerkers rondom hun bureau kunnen uitvoeren, van squats met flesjes water tot triceps dips met de bureaustoel.
Daily Mail - Three in four office workers only leave desks to make the tea
Reageer
  • Deel
Druk af