Topchef Herman den Blijker start donderdag met het nieuwe online videoprogramma ‘Herrie met Bonen’. Hierin laat hij zien dat iedere maaltijd nog lekkerder wordt met bonen erbij. De door HAK opgezette campagne sluit aan bij het door de VN uitgeroepen Internationale Jaar van de Boon (IYP).

In het programma is Den Blijker op een missie: heel Nederland aan de bonen krijgen. Nederlanders eten namelijk erg weinig bonen, hoe lekker, gezond of duurzaam ze ook zijn. Herman gaat daarom 'inbreken' bij BN’ers, bloggers, verenigingen en bij mensen thuis. De topchef wil mensen inspireren en laten zien hoe gemakkelijk het is bestaande maaltijden lekkerder, rijker en veelzijdiger te maken door het toevoegen van bonen.

Herman den Blijker: ‘We kunnen nog veel meer doen met bonen dan we denken. Bonen zijn echt heel bijzonder. Qua voedingswaarde zijn het krachtbommetjes en de culinaire mogelijkheden zijn oneindig. Daarom ga ik de komende maanden de nodige herrie maken en inbreken op de vaste eetroutines bij Nederlanders thuis. Nederlanders moeten echte bonen(vr)eters worden!’

In de eerste aflevering van Herrie met Bonen breekt Den Blijker in bij Humberto Tan. De andere afleveringen verschijnen de komende weken via Smulweb, YouTube, de Facebookpagina van HAK en de HAK website. Vanaf mei kunnen ook mensen thuis zich opgeven voor een bezoek van de chefkok.
HAK - HAK Herrie met Bonen bij Humberto!
Reageer
  • Deel
Druk af