Biocoop (een Franse keten met 357 winkels met biologische en duurzame producten) opende gisteren een volledig verpakkingsloze winkel in het 10e arrondissement van Parijs. De pop-up winkel zal, in de marge van de klimaatconferentie COP21, tot eind december open zijn.

Biocoop wil met de winkel 'in reële omstandigheden uittesten of een winkel met alleen maar losse, onverpakte producten een permanente ontwikkeling kan zijn'. De duurzame keten verkoopt al 30 jaar losse producten zoals pasta, rijst en koekjes om daarmee de afvalberg aan verpakkingsmaterialen en voedselverspilling te verminderen.

In de Parijse pop-up zullen 250 producten te koop zijn, waaronder ook groenten en fruit en versproducten als brood, vleeswaren, boter, yoghurt en kaas. De nadruk ligt op lokale producten. Volgens Biocoop is 15 à 20% uit een straal van 150 kilometer rond Parijs afkomstig. Klanten kunnen hun eigen verpakkingen meebrengen. "Voor degenen die daar niet aan gedacht hebben, zijn in de Biocoop pop-up glazen potten, zakken van biologische katoen en 'algenbollen', 100% recyclebare duurzame bollen op basis van algen, te koop", meldt Biocoop.
Le Figaro - La première supérette «100% vrac» s'ouvre à Paris
Reageer
  • Deel
Druk af