De Krat, Nederlands' eerste maaltijdbox, is sinds 1 december 2015 officieel B-corp gecertificeerd. De Krat maakt hiermee onderdeel uit van een internationale beweging van duurzame bedrijven die streven naar een betere wereld. Sinds 2010 bezorgt De Krat houten kratten met duurzaam, lokaal geproduceerd, seizoensgebonden voedsel van hoge kwaliteit.

Een bedrijf kan B-corp gecertificeerd worden als niet alleen zijn producten, maar ook de organisatie van het bedrijf zelf deugt. De Amerikaanse organisatie B Corp (Benefit Corporation) certificeert sinds 2006 wereldwijd bedrijven die behalve winst ook nadrukkelijk duurzame en sociale doelstellingen nastreven. Tot de meest bekende B-Corp-bedrijven horen Ben&Jerry’s en Etsy. De Krat sluit zich aan bij de 21 Nederlandse bedrijven met een B-corp certificaat, en met name bij de foodbedrijven Willem & Drees, Beebox, Tony's Chocolonely en Moyee. Ook Unilever overweegt zich als B-corp te laten certificeren.

Eefje Brugmans, oprichter van De Krat: “We zijn heel blij met dit keurmerk, omdat het aantoont dat we een echt duurzaam bedrijf zijn. Omdat B-corp zo’n strenge assessment hanteert, weet je zeker dat je goed en duurzaam bezig bent als je het keurmerk ook echt krijgt. Helaas zijn er veel bedrijven die het woord duurzaamheid misbruiken terwijl ze daar niet echt naar streven; met dit keurmerk kunnen we ons nu nog beter van die concurrentie onderscheiden. “
De Krat - De Krat krijgt internationaal duurzaamheids keurmerk
Reageer
  • Deel
Druk af