In Vlaanderen start op 10 februari alweer de 5e editie van de campagne 'Dagen Zonder Vlees'. Tienduizenden Vlamingen eten dan 40 dagen lang minder vlees en vis. Deelnemers krijgen dit jaar opvallend veel steun vanuit politieke hoek. Minstens 20 politici, waaronder vijf Vlaamse partijvoorzitters, doen zelf mee aan de actie, meldt De Standaard.

'Dagen zonder Vlees' richt zich in eerste instantie op het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Dit jaar gaat de campagne nog een stapje verder. Zo verschijnt er voor het eerst een 'Dagen-Zonder-Vleesboek' met daarin tips om onder meer seizoensgroenten te gebruiken. De organisatie hoopt ook te bevorderen dat deelnemers minder etensresten weggooien, minder verpakkingen gebruiken en meer seizoensgroenten eten door daar verschillende tips over te geven. Daarmee is de campagne ook voor vegetariërs en veganisten een uitdaging.

Vorig jaar deed een recordaantal van 55.000 Vlamingen, waaronder 40 Bekende Vlamingen, mee aan de campagne en werd de ecologische voetafdruk met 8,8 miljoen m2 verkleind. Dit jaar hoopt de organisatie op "veel meer".
De Standaard - Vlaamse partijvoorzitters doen mee aan ?Dagen Zonder Vlees?
Reageer
  • Deel
Druk af