Wereldwijd blijken mensen vooral chocola te eten om een goed gevoel te krijgen. Dat ontdekte marktonderzoeksbureau Mintel. Zo zegt een op de drie Britse consumenten dat de emotionele voordelen van het eten van chocola opwegen tegen de nadelen voor de gezondheid.

Chinezen zijn het meest enthousiast over chocola; 76% zegt dat het eten van chocola bijdraagt aan een beter humeur en 64% vindt chocola ontspannend werken in tijden van stress. In Polen zegt de helft van de chocolade-eters dat chocola de stemming verbetert. In Italië is dat 40%, in Duitsland 39%, in Spanje 27% en in Frankrijk voelt 15% van de liefhebbers zich vrolijker door chocola. Ook zegt 23% tot 41% van de mensen in deze landen dat chocola helpt tegen stress.

Zwitsers zijn de grootste chocolade-eters met 8,8 kilo per persoon per jaar. Duitsers eten 8,4 kilo per jaar en Britten 6,8 kilo. De Chinezen aten in 2015 maar 0,2 kilo chocola per persoon.
Happiness factor: Emotional benefits are top chocolate sales drivers, says Mintel
Reageer
  • Deel
Druk af