Britse huishoudens met 4 gezinsleden gooien maandelijks gemiddeld voor £58,30 (€76,67) aan voedsel weg. Uit een onderzoek van YouGo, uitgevoerd voor de supermarktketen Sainsbury’s, blijkt dat 81% van deze gezinnen denkt minder dan £30 (€39) weg te gooien. Tegelijkertijd denkt 93% dat ze minder dan 5 maaltijden per maand verspillen. In werkelijkheid verdwijnt gemiddeld het equivalent van 11 maaltijden in de vuilnisbak.

Sainsbury’s startte deze week het project ’Waste Less, Save More’, in samenwerking met de stad Swadlincote. Doel is de voedselverspilling met 50% te verminderen en een gemiddeld huishouden £350 (€460) per jaar te laten besparen. Sainsbury’s trekt £1 miljoen (€1,3 miljoen) uit voor het project, waarin ze vooral nieuwe technologieën willen testen. Alle huishoudens in Swadlincote krijgen om te beginnen een gratis koelkastthermometer. Sainsbury's heeft ook speciale leftover labels op het oog die aftellen totdat een product niet meer gegeten kan worden. Later hoopt de supermarkt ook smart kitchen toepassingen te testen, zoals een smart fridge waarbij consumenten via hun telefoon kunnen checken wat ze nog in huis hebben.

Het 35.000 inwoners tellende Swadlincote versloeg 188 Britse steden in de strijd om dit project. Sainsbury’s zal de komende 5 jaar met £10 miljoen (€13 miljoen) soortgelijke projecten opzetten in de rest van het land, schrijft The Guardian.
The Guardian - UK families blow twice as much money on food waste as they think, research shows
Reageer
  • Deel
Druk af