De Belgische toezichthouder FAVV heeft de afgelopen 5 jaar 1.088 overtredingen vastgesteld van de etiketteringsregels voor levensmiddelen. Van 91 inbreuken op de wet in 2010 liep het aantal op naar 241 in 2015. Het gaat om onjuiste vermeldingen van benaming, oorsprong, productiemethode, samenstelling of 'foute' publiciteit. De meeste controles vonden plaats in de sectoren vlees, vis, wijn en groenten en fruit. Volgens sectororganisatie FEVIA laten de cijfers zien dat België zijn toezicht goed op orde heeft. De stijging verklaart FEVIA uit de 'aanpassingsperiode' die recent ingevoerde nieuwe Europese regelgeving met zich meebrengt.
Lees ook
-
10
+Die mooie rode tonijn kan bedorven zijn 7 jun 2021
-
7
+Studenten ontwerpen hun voedsel van de toekomst: pizza, zoutjes en fris 1 mei 2018
-
0
+‘Belgische voedselproducenten ontwijken FAVV met controles in buitenland’ 28 mrt 2018
- 17 NVWA blokkeert ‘tientallen pluimveebedrijven’ om fipronil 26 jul 2017
-
51
+Waarom het fout ging bij de Belgische varkensslachter 30 mrt 2017
- 0 Voedingsindustrie is de ‘sterkhouder’ van de Belgische industrie 24 apr 2014
-
0
+Verkoop insecten verboden - behalve in België 23 dec 2013
- 0 Belgische voedselwaakhond keurde slechts 1 lading Japanse vis af 13 dec 2013
- 0 Chinese maaltijden in België voedselveilig 22 mei 2013
- 0 Lof voor EFSA 11 sep 2012