De Deens-Zweedse zuivelcoöperatie Arla wil de fabriek in Hatfield Peverel in Groot-Brittannië gaan sluiten. Dit maakte Arla maandag bekend in een persbericht.

Het sluiten van de fabriek betekent het verlies van 200 banen. Een aantal personeelsleden kan mogelijk herplaatst worden.

De verwerkingscapaciteit van 365.000 liter melk per dag van de fabriek in Hatfield Peverel zal worden overgeheveld naar Arla's grote fabriek in Aylesbury. Deze fabriek is in 2014 gebouwd met als doel de zuivelverwerking van het concern in Engeland te centraliseren. De bouw van de nieuwe fabriek kostte 150 miljoen pond. Volgens Arla is Aylesbury de grootste zuivelfabriek ter wereld met een verwerkingscapaciteit van 1 miljard liter melk per jaar.

De sluiting van de kleinere fabriek is onderdeel van een reorganisatie. Volgens de onderdirecteur Dan Kolding van Arla UK is deze reorganisatie nodig om kosten te besparen en de concurrentiepositie te verbeteren. De 3.000 bij de coöperatie aangesloten Britse melkveehouders zullen hier hun voordeel mee doen.

Verdere reorganisatie-plannen betreffen het ‘outsourcen’ van het melktransport. Dit zou het verlies van nog eens 32 banen betekenen. Werknemers zouden mogelijk overgeplaatst kunnen worden naar logistieke partner Bidvest Logistics.
Boerenbusiness - Arla wil zuivelfabriek in Groot-Brittannië sluiten - Onderdeel van reorganisatie | Boerenbusiness.nl
Reageer
  • Deel
Druk af