Een recente uitbraak van Salmonella-besmetting in de VS, waar in 4 staten tenminste 13 mensen ziek van zijn geworden, is te herleiden tot alfalfa (een kiemgroente) van Sweetwater Farms. Dat melden de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). De eerste ziektegevallen dateren van begin december. De zieken waren 18 tot 73 jaar oud, 5 van hen zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Sinds de eerste ziektegevallen zijn gezondheidsautoriteiten op zoek gegaan naar de bron van de besmetting. Daarvoor interviewden ze de zieken, die in 12 gevallen alfalfa zeiden te hebben gegeten bij 5 restaurants (de 13e had ook alfalfa gegeten, maar deze in de supermarkt gekocht). De leverancier van de alfalfa is Sweetwater Farms in Kansas. Laboratoriumtesten hebben in het irrigatiewater en in alfalfamonsters die vervolgens daar genomen zijn, salmonella aangetroffen.

Volgens de autoriteiten is het niet veilig alfalfa van Sweetwater Farms te eten. Salmonella veroorzaakt in de VS jaarlijks 1 miljoen voedselgerelateerde ziektegevallen, waardoor 19.000 mensen in het ziekenhuis belanden en 380 mensen overlijden.
CNN - Salmonella outbreak linked to alfalfa sprouts
Reageer
  • Deel
Druk af