De vereniging van Belgische wijnbouwers lanceerde tijdens de dit weekend gehouden Brusselse wijnsalon Megavino het nieuwe label 100% Belgische Wijn. Om het label te mogen dragen, moet de wijn niet alleen in België gebotteld zijn maar ook in België geteelde druiven bevatten. Zowel binnen- als buitenlandse producenten willen hun wijn nog wel eens ‘Belgisch’ noemen zonder dat er druiven uit België in gebruikt zijn. Op dit moment hebben 6 Belgische wijnmerken het nieuwe label. Volgens de Belgische wijnbouwers is het label nodig om consumenten te beschermen zodat ze weten wat ze kopen.
De Standaard
Lees ook
-
0
+Belgische wijnboeren maken recordhoeveelheid wijn 19 apr 2019
-
0
+Belgische wijn groeit in opbrengst en areaal 5 apr 2018
-
1
+Man koopt als wijn vermomde drugs in Belgische staatswinkel 19 sep 2017
- 0 België stevent af op ‘uitstekend wijnjaar’ ondanks kleine oogst 29 aug 2016
- 0 België produceert ruim 60% meer wijn 28 apr 2016
- 3 Meeste pesticidenresiduen in witte, mousserende en laag-alcoholische wijnen 2 jul 2015
- 0 Max Havelaar-label ‘onnodig’ op Belgische Oxfam Fair Trade producten 20 jun 2014
- 0 Oorspronkelijke huisdierrassen dreigen uit te sterven 27 mrt 2014
- 0 Belgische wijnboeren boos op Meus 31 okt 2013
- 0 Nederlanders kopen drank (en meer) over de grens 2 aug 2013