image
foto: Thomas Hawk

Voeding in de media en Food Holland signaleren de laatste trends in eten in de VS. Daarnaast komt Food Holland met een door Unilever in de VS uitgevoerd onderzoek onder de grote groep Spaans sprekenden in dat land.

Het trendonderzoek laat zien aan welke randvoorwaarden het eten van nu moet voldoen:
- Gezond of schoonheid: gezond eten, dus met goede stofjes
- Spannende ingrediënten: zoals bijv. obv de kleur zwart
- Te eten met één hand: makkelijk dus
- Restaurantkwaliteit thuis: het moet er mooi uit zien én goed smaken
- Just-for-me (heel speciaal en kleinschalig gemaakt SlowFood)

Kortom: mooi, makkelijk en nog gezond ook!

En de Hispanics? Die blijken alles met veel meer aandacht in te kopen, er rustig een eind voor om te rijden in een samen-uit ritje. De witneuzen willen het allemaal veel makkelijker.

Zouden Spaanstaligen zich verhouden tot andere Amerikanen als wij tot Zuid-Europeanen? Zou de toekomst van het Amerikaanse eetheil dan inderdaad uit het Zuiden, vanachter dat grote hek, komen!
Dit artikel afdrukken