Jamie Oliver is de meest invloedrijke foodie - slash - kok in Groot-Brittannië, volgens reclamebureau Telegraph Hill.
Het Britse blad The Grocer publiceerde de lijst met de 50 meest invloedrijke foodies, samengesteld door Telegraph Hill. Hierin staan ook oprichters en gezichten van bekende voedselketens.
Na Jamie Oliver volgen Joe Wicks, een blogger die een kookboek schreef over gezonde voeding, en Julian Metcalfe, de oprichter van de gourmet sandwich-keten Pret à Manger, in de top drie. De beroemde Britse kok Gordon Ramsay komt op plaats 9 in de lijst. De wereldberoemde Nigella Lawson volgt pas op nummer 14.
Oliver en andere voedingsexperts maken vooral naam via social media. Doordat zij goed overweg kunnen met bijvoorbeeld Facebook en Instagram stijgt hun populariteit en invloed. De jonge Ella Woodward van de blog en het boek Deliciously Ella wist de tiende plaats te behalen. Zij is een goed voorbeeld van een jonge nieuwkomer die bekendheid verkreeg met behulp van social media.
Dit artikel afdrukken
Na Jamie Oliver volgen Joe Wicks, een blogger die een kookboek schreef over gezonde voeding, en Julian Metcalfe, de oprichter van de gourmet sandwich-keten Pret à Manger, in de top drie. De beroemde Britse kok Gordon Ramsay komt op plaats 9 in de lijst. De wereldberoemde Nigella Lawson volgt pas op nummer 14.
Oliver en andere voedingsexperts maken vooral naam via social media. Doordat zij goed overweg kunnen met bijvoorbeeld Facebook en Instagram stijgt hun populariteit en invloed. De jonge Ella Woodward van de blog en het boek Deliciously Ella wist de tiende plaats te behalen. Zij is een goed voorbeeld van een jonge nieuwkomer die bekendheid verkreeg met behulp van social media.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Heb hem zelden iets zien blakeren, Ria. Maar ik doelde met name op de recepten die hij aankondigt als "traditionele" of "classic", maar dit totaal niet zijn. Dat is bijvoorbeeld in de Italiaanse keuken, waar hij een kenner van pretendeert te zijn, een doodzonde. Dit gerommel zorgt er natuurlijk wel voor dat hij mensen het idee geeft dat je alles door elkaar kunt gooien. Bedoel je dit dan als de les dat je goed moet kijken naar wat je zelf lekker vindt? Lijkt mij nogal wiedes.
Al zijn avonturen zoals kookboeken, kookshows, restaurants, kant-en-klaar maaltijden, maaltijdboxen, kookgerei, webblogs, zijn initiatief om kansloze jongeren in de keuken aan het werk te krijgen (wat hij erg leuk deed) en het opwaarderen van de Engelse schoolmaaltijd (totaal mislukt overigens) hebben er voor gezorgd dat hij zo invloedrijk geworden is. En niet te vergeten schatrijk, hij was afgelopen jaar goed voor zo'n 400 miljoen dollar.
Ben ik voor een deel niet met je eens Eric #1 :
Natuurlijk houdt hij er een dik betaalde boterham aan over. Voor mij zij het hem gegund.
Jamie is voor mij persoonlijk de kok geweest, die mij 'schwung' in de keuken geleerd heeft. (Ik ben niet opgegroeid met de vaardigheid koken).
En inderdaad, ik kook niet zoveel van zijn recepten na (hij 'blakert' bijna alles! Heb zo mijn eigen mening daarover). Maar ik heb van hem m.n. geleerd dat je goed moet kijken naar wat je zelf lekker vindt.
Maatschappelijk gezien heeft hij verder aanzienlijk waarde, gelet op o.a. scholen die hij heeft proberen om te vormen tot het geven van goede maaltijden.
Qua verdienmodel wellicht het meest succesvol. Maar met zijn recepten en vooral zijn kijk op klassieke gerechten is Jamie Oliver natuurlijk één grote grap.