Biografie

Nick Ottens schrijft over Amerikaanse en Europese politiek voor Atlantic Sentinel en Wynia’s Week. Hij is gespecialiseerd in de politiek van Frankrijk, Nederland en Spanje, en geïnteresseerd in het Catalaans...

Nick Ottens schrijft over Amerikaanse en Europese politiek voor Atlantic Sentinel en Wynia’s Week. Hij is gespecialiseerd in de politiek van Frankrijk, Nederland en Spanje, en geïnteresseerd in het Catalaans separatisme, drugs-, energie- en woonbeleid, de gezondheidszorg, meerpartijendemocratie en de toekomst van de landbouw en voedsel. Hij heeft voor de Atlantic Council, EUobserver, de Spaanse The Corner en World Politics Review geschreven.

Nick groeide op in Noord-Holland en woonde in New York en Barcelona. Hij schreef columns over de politiek en afscheidingspoging van Catalonië voor De Standaard, NRC en The National Interest. Ook werkte hij voor drie politieke adviesbureaus en een non-profit, XPRIZE, waar hij prijsvragen ontwierp om innovatie aan te jagen, onder meer op het gebied van gezondheid en vleesvervangers.

In zijn vrije tijd beheert Nick het internettijdschrift Never Was en schrijft hij over de geschiedenis van Star Trek voor Forgotten Trek. Hij is lid van de VVD en Liberaal Groen.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.