Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

Redactie De Kalverhouder

Redactie De Kalverhouder
  • Werkzaam in: vakblad voor kalverhouders
  • Soort lid: gratis
  • Lid sinds: 26-04-2018

Biografie

Om melk te kunnen geven, krijgen koeien elk jaar een kalf. De vaarskalfjes blijven op het melkveebedrijf en worden melkkoe. De stiertjes gaan naar gespecialiseerde kalverhouderijen en worden daar verder grootgebracht....

Om melk te kunnen geven, krijgen koeien elk jaar een kalf. De vaarskalfjes blijven op het melkveebedrijf en worden melkkoe. De stiertjes gaan naar gespecialiseerde kalverhouderijen en worden daar verder grootgebracht. Op een leeftijd van maximaal acht tot twaalf maanden worden de dieren geslacht. Het vlees van deze kalveren is vooral in trek in Duitsland en Zuid-Europa maar ook Nederland en Scandinavische consumenten eten steeds vaker Nederlands (rosé)kalfsvlees. Vakblad De Kalverhouder biedt nieuws, vaktechniek en achtergrondverhalen voor kalverhouders en medewerkers in de periferie van de kalverhouderij.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.