Esther Boukema

Esther Boukema

Kindgerichte en ervaringsgerichte voedseleducatie

Biografie

Als improviserend pedagoog en creatief denker leert Esther vanuit haar bedrijfsnaam de Smaak te Pakken sinds 13 jaar kinderen op de basisschool om zichzelf en de wereld te ontdekken aan de hand van voedsel. Vanuit de...

Als improviserend pedagoog en creatief denker leert Esther vanuit haar bedrijfsnaam de Smaak te Pakken sinds 13 jaar kinderen op de basisschool om zichzelf en de wereld te ontdekken aan de hand van voedsel. Vanuit de praktijk ontwikkelde ze de educatieve methode Smaak te Pakken. Daarin traint ze ook anderen die met kinderen willen werken. Lessen van Smaak te Pakken sluiten aan vakken op school als ook bij schooltuin en boerderij. Smaak te Pakken is partner van het Amsterdamse Voedselwijs.
Via het koken als universele taal en als kruispunt van natuur en cultuur oefent zij met kinderen:

de taal van verbinding
vanzelfsprekendheid van handelen,
zichzelf te bekrachtigen
bewustzijn van gezondheid
stevig in het moment kunnen staan
het delen van ervaringen

De ervaringsgerichte lessen zijn zintuiglijk en tegelijk filosofisch van aard, het stellen van een goede vraag is beter dan het vinden van het juiste antwoord.

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.