Dat maakte de NOS gisteravond bekend. De fusiepartners zwichten voor "de stevige kritiek van beleggers en consumenten op het extraatje voor de nieuwe top van Ahold-Delhaize."

Op 14 maart stemmen de aandeelhouders van Ahold en Delhaize over het fusievoornemen van de Raden van Bestuur van de Nederlandse en Belgische retailers, die in de VS de vierde grote retailer gaan worden door hun deal.

De nieuwe bestuurders van het fusiebedrijf zouden allemaal een extra aandelenpakket krijgen als de fusie succesvol was afgerond. Ahold-topman Dick Boer zou daarmee ongeveer één miljoen euro extra krijgen. Bestuursvoorzitter Frans Muller van Delhaize zou zelfs €1,5 miljoen krijgen omdat hij na de fusie genoegen moet nemen met een tweede plaats achter Boer. De bonus zou volgens de bestuurders nodig zijn om hun ervaren managementteams aan boord te houden. De bedragen zouden verdeeld over 2 jaar worden uitgekeerd.

Volgens het FD is er vuurwerk te verwachten op 14 maart vanwege de rationaliseringsslag die in België zal plaatsvinden om de verouderde en te dure operatie van Delhaize beter voor te bereiden op de toekomst. Dat zal tot ontslagen leiden.
Om de aandacht niet van de essentie af te leiden, hebben de fuseerders besloten van de bonus af te zien om de weerstand daartegen niet onnodig te vergroten.
NOS - Ahold-top ziet af van extra bonus
Reageer
  • Deel
Druk af