Het Katwijkse familiebedrijf Parlevliet & Van der Plas (P&P), het grootste visserijbedrijf van Nederland, investeert bijna € 100 miljoen in modernisering van de vissersvloot en uitbreiding van de capaciteit.

P&P laat in Noorwegen 2 nieuwe trawlers bouwen, ter vervanging van bestaande, verouderde, schepen. De kosten bedragen €70 miljoen.

Twee jaar geleden liet P&P ook al 2 nieuwe schepen bouwen, toen in Turkije. De gunstige wisselkoers met de Noorse kroon, het huidige investeringsklimaat en een lening van de Noorse staat gaven de doorslag. Behalve in schepen investeert P&P ook in uitbreiding van de verwerkingscapaciteit en nieuwbouw van vrieshuizen in Nederland.

Sinds 2014 is P&P eigenaar van het Groningse Heiploeg, de Europese marktleider op het gebied van garnalen. Heiploeg draait 'boven verwachting' en daarom gaat P&P "fors investeren in verpakkingsmachines en installaties waarmee het bedrijf nieuwe producten op de markt kan zetten." Heiploeg levert aan supermarkten als Aldi, Jumbo en Lidl.

P&P beschikt over een vloot van zo'n 25 schepen en heeft 6.000 werknemers in dienst, waaronder 3.000 garnalenpellers in Marokko. Het bedrijf vangt en verwerkt makreel, haring, kabeljauw en garnalen. De omzet komt dit jaar naar verwachting uit op circa €800 miljoen, schrijft het FD.
Het Financieele Dagblad - Katwijks familiebedrijf investeert voor bijna ??100 mln in vissersschepen
Reageer
  • Deel
Druk af