De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA rapporteerde dit voorjaar over de aanwezigheid van residuen van diergeneesmiddelen en andere ongewenste stoffen in vee en dierlijke producten in 2014. Vilt ploos het rapport uit. Op een totaal van bijna 737.000 monsters kwam in 0,37 procent van de gevallen een probleem naar voren. Dat is iets meer dan in de zeven voorgaande jaren, toen het aantal niet-conforme stalen schommelde tussen 0,25 en 0,34 procent. Anderzijds zijn de testresultaten historisch gezien het laagst voor verboden (hormonale) stoffen. Daarentegen worden vaker sporen van zware metalen en natuurlijke gifstoffen die gevormd zijn door plantenschimmels aangetroffen.
Lees ook
-
2
+Kleinere bekers, tonijn gemengd met erwten en veel duurder vlees - de echte prijs van verduurzaming 31 mei 2024
-
110
+‘Waarom we massaal geloven dat vis en vlees gezond zijn’ 2 jan 2020
-
17
+In Australië zijn volle melk en yoghurt en volvette kaas gezond voor het hart 22 aug 2019
-
83
+Een bizar experiment 12 apr 2019
- 0 Halve wereld eet kip uit Vlaamse broedmachines 6 jan 2017
- 62 Plantaardig eten neemt de ‘status’ van vlees eten over 30 jun 2014
- 0 VS en Canada uiten kritiek op elkaars vleesveiligheid 9 jan 2014
-
0
+Waarom denken we dat rauwe eieren gevaarlijker zijn dan een restje rijst? 5 dec 2013
- 0 China houdt Nieuw-Zeelands vlees even buiten de deur 20 mei 2013
- 5 Prijsstijgingen als gevolg van tegenvallende oogsten 27 jul 2012