Discounter Lidl begint vanaf 2016 met online bestellen en thuisbezorgen. In eerste instantie gaat het om non-foodartikelen en wijn. Deze artikelen kunnen via een nieuwe website, die begin volgend jaar de lucht in gaat, besteld worden. Het is nog niet duidelijk of het reguliere aanbod via de webshop aangeboden gaat worden, of alleen actieproducten, schrijft Distrifood.

Naar verluidt zouden de bestellingen via Duitsland lopen en zou DHL de logistieke partner zijn voor de bezorging. Lidl Nederland houdt desgevraagd nog een slag om de arm. Woordvoerder Christine Braun: "Wij zijn op dit moment in een oriënterende fase voor wat betreft onze onlineverkoopactiviteiten. Binnen deze fase onderzoeken wij momenteel de vragen over hoe, wat en wanneer. Zodra wij meer duidelijkheid hebben over onze concrete plannen, zullen wij dit naar buiten brengen."

Tot op heden is Lidl's online-activiteit beperkt. Vorig jaar experimenteerde de discounter met een web-only wijnshop. Achter de schermen lijkt Lidl zich echter voor te bereiden op een forse uitbreiding van de online-activiteiten in Nederland.
Distrifood - abcLidl zet eerste stap in e-commerce
Reageer
  • Deel
Druk af