In de VS gaat Google vanaf nu ook versboodschappen bezorgen. Er liep al een pilot in San Francisco waarbij klanten niet-bederfelijke boodschappen konden laten bezorgen. Die service breidt Google nu uit naar Los Angeles en naar verse producten. Google werkt samen met supermarktketens als Whole Foods en Costco om de boodschappen te leveren. Het gaat om same day delivery, waarvoor de klant $5 per keer moet betalen. Wordt de klant lid van Google Express, voor $95 per jaar, dan is bezorging gratis.

Met deze nieuwe dienstverlening schuift Google weer een beetje dichter op richting Amazon. Internetretailer Amazon werkt al langer met het Prime lidmaatschap dat gratis bezorging met zich mee brengt. Ook Amazon breidt zijn dienstverlening uit, en profileert zich meer en meer als 'pakjesbezorger', schrijft RetailDetail. Zo opende de internetretailer recent een nieuw distributiecentrum in Olching (Beieren). Vandaaruit belevert Amazon zelf de Beierse leveringen, zonder tussenkomst van zijn Duitse partners Deutsche Post en Hermes. Die partners wil Amazon overigens niet kwijt: “We hebben in Duitsland een langdurige samenwerking opgezet, die is gebaseerd op vertrouwen”, aldus een Amazon-woordvoerder.

Andere aanwijzingen dat Amazon grotere delen van de bezorgketen zelf in handen wil krijgen, zijn bijvoorbeeld de onderhandelingen over het leasen van een 20-tal Boeings 767, de registratie in China als zeevrachtvervoerder en de doorgaande recruitering van experts op het gebied van pakjesbezorging. Amazons plannen om met drones te gaan bezorgen, krijgen nog altijd de meeste aandacht.
AFN - Google starts delivering fresh produce | Australian Food News
Reageer
  • Deel
Druk af