Coca-Cola gaat bekend maken welk onderzoek en welke onderzoekers het bedrijf in Europa sponsort. Dat heeft de frisdrank-multinational aan foodwatch laten weten nadat de door consumenten gefinancieerde voedselwaakhond hierom had verzocht.

Coca-Cola laat echter na concreet te worden over wanneer ze dit gaat doen, zegt foodwatch. Daarom eist de organisatie vandaag dat deze cijfers voor eind januari bekend worden gemaakt.

foodwatch schrijft: Afgelopen zomer brak in de Verenigde Staten een groot schandaal uit toen de New York Times bekend maakte dat Coca-Cola daar onderzoekers financiert die de bijdrage van (suiker in) frisdranken bij de obesitas-epidemie bagatelliseerden. Het schandaal leidde onder andere tot teruggave van geld door de Universiteit van Colorado en deze week tot opheffing van een obesitas onderzoeksgroep. Ook voelde Coca-Cola zich genoodzaakt alle sponsoring aan instellingen en onderzoekers in Noord-Amerika bekend te maken. Het bleek voor Noord-Amerika om een bedrag te gaan van USD 118 miljoen over de afgelopen 5 jaar. De belangrijkste lobbyist van Coca-Cola in Europa, Dr. Nikolaus Tacke, heeft nu aan foodwatch laten weten “dit initiatief in Europa over te nemen”. Hiermee reageert Coca-Cola Europe op een verzoek van foodwatch aan Muhtar Kent, hoofd van Coca-Cola Company.
Foodwatch - foodwatch Nederland
Reageer
  • Deel
Druk af