Het Chinese staatsbedrijf ChemChina zou zijn bod op het Syngenta verhoogd hebben naar 470 Zwitserse frank per aandeel, meldt het FD. Daarmee zou het chemieconcern $44 miljard over hebben voor de Zwitserse pesticidenproducent. ChemChina zou in eerste instantie 70% van Syngenta in handen willen krijgen, om na een periode van integratie ook de resterende 30% over te nemen.

Een eerder bod in november van 449 Zwitserse frank ($42 miljard) werd door Syngenta nog afgewezen. Eerder dit jaar wees Syngenta, de grootste pesticidenbedrijf ter wereld, toenaderingspogingen door Monsanto nog af. Monsanto had uiteindelijk $47 miljard voor Syngenta over. Overigens melden bronnen binnen Syngenta dat het bedrijf - informeel - weer in gesprek zou zijn met Monsanto, aldus Bloomberg.

Syngenta voelt de druk oplopen sinds de aangekondigde fusie tussen de twee chemiereuzen Dow Chemical en DuPont. Die fusie gaat 's werelds grootste bedrijf in de landbouwchemie opleveren, met een geschatte waarde van zo'n $100 miljard.
Het Financieele Dagblad - Chinese ChemChina verhoogt bod op Syngenta
Reageer
  • Deel
Druk af