China bouwt een kloonfabriek om jaarlijks een miljoen extra runderen te kunnen produceren. Binnenkort opent een door de staat gesponsorde kloonfabriek in Tianjin, meldt GlobalMeatNews.

China is nu al de grootste rundvleesproducent ter wereld. Veehouders staan onder grote druk om de toenemende vraag bij te houden. Tussen 1991 en 2011 nam het aantal slachtrijpe runderen toe van 13 miljoen tot 47 miljoen per jaar. De sterk stijgende vraag zorgde er bovendien voor dat de prijzen verdriedubbelden. Met de kloonfabriek is een investering gemoeid van 200 miljoen yuan (29,5 miljoen euro). De fabriek wordt gebouwd door Boyalife Group, een Chinees bedrijf dat zich bezig houdt met onderzoek naar stamcellen en regeneratieve geneeskunde, in een joint-venture met de Zuid-Koreaanse Sooam Biotech Research Foundation.

De hypermoderne fabriek gaat "om te beginnen 100.000 runderembryo's per jaar produceren en dat zullen we uitbreiden tot 1 miljoen", stelt Xu Xiaochun, voorzitter van de Boyalife Group. Hij hoopt dat de grootschalige aanpak er aan bijdraagt dat de nog altijd controversiële kloontechnologie algemeen geaccepteerd raakt. Het complex zal ook een genen-bank en een museum huisvesten.
China is al jaren actief op zoek naar manieren om kloontechnieken te industrialiseren. Chinese wetenschappers slaagden er eerder in runderen, varkens en schapen te klonen. In de fabriek zullen ook speurhonden, renpaarden en zelfs huisdieren gekloond worden, aldus GlobalMeatNews.
Global Meat News - China plans cloning factory
Reageer
  • Deel
Druk af