Bierbrouwerij Grolsch staat in de etalage om de fusie tussen bierbrouwers AB InBev en SABMiller mogelijk te maken. De Deense bierbrouwer Carlsberg schrapte zichzelf vandaag van het lijstje van mogelijke kopers. In de Deense krant Berlingske zegt voorzitter Flemming Besenbacher niet te willen groeien met overnames. Carlsberg wil volgens hem niet groot zijn, maar sterk. De bierbrouwer is niet van plan overnames te doen. Dat liet de nieuwe CEO Cees 't Hart, die in juni van FrieslandCampina overstapte naar Carlsberg, al eerder doorschemeren.

Andere kandidaten om Grolsch over te nemen zijn investeringsfondsen, waaronder KKR, het Japanse drankenconcern Asahi Group Holdings en de Spaanse bierbrouwerij Mahou-San Miguel. Heineken liet eerder weten geen interesse te hebben. SABMiller wil de noodzakelijke transacties in het eerste kwartaal van 2016 afronden.

Behalve van Grolsch neemt SABMiller met het oog op de fusie ook afscheid van het Italiaanse Peroni en het Britse Meantime Brewing, dat het pas afgelopen mei overnam. Mogelijk moet SABMiller ook zijn 49%-belang in de Chinese bierbrouwer Snow afstoten.
Distrifood - abcCarlsberg valt af als koper van Grolsch - Distrifood
Reageer
  • Deel
Druk af