De Belgische toezichthouder FAVV heeft de afgelopen 5 jaar 1.088 overtredingen vastgesteld van de etiketteringsregels voor levensmiddelen. Van 91 inbreuken op de wet in 2010 liep het aantal op naar 241 in 2015. Het gaat om onjuiste vermeldingen van benaming, oorsprong, productiemethode, samenstelling of 'foute' publiciteit. De meeste controles vonden plaats in de sectoren vlees, vis, wijn en groenten en fruit. Volgens sectororganisatie FEVIA laten de cijfers zien dat België zijn toezicht goed op orde heeft. De stijging verklaart FEVIA uit de 'aanpassingsperiode' die recent ingevoerde nieuwe Europese regelgeving met zich meebrengt.
VILT - Vlaams infocentrum land- en tuinbouw - Aantal inbreuken op etikettering van voedsel verdubbeld - VILT
Lees ook
-
7
+Studenten ontwerpen hun voedsel van de toekomst: pizza, zoutjes en fris 1 mei 2018
-
0
+‘Belgische voedselproducenten ontwijken FAVV met controles in buitenland’ 28 mrt 2018
-
7
+Vlaamse voedingsrichtlijn waardeert water en plantaardig 20 sep 2017
-
4
+Onrust over nanodeeltjes in koek en ijs 29 aug 2017
-
2
+‘Gastronationalisme bedreigt Belgische voedingsindustrie’ 23 jun 2017
-
51
+Waarom het fout ging bij de Belgische varkensslachter 30 mrt 2017
- 1 Slagvaardig of laks, toezicht krijgt kritiek 31 mei 2016
- 2 Deze insecten mag je voortaan eten in België 3 jun 2014
-
0
+Verkoop insecten verboden - behalve in België 23 dec 2013
- 0 Rauwmelkse schapenkazen teruggehaald om listeria-besmetting 12 dec 2013