De Russische vleesindustrie krijgt de komende 2 jaar te maken met een groot aantal faillissementen. Dat zegt de Meat Council van de Eurasian Economic Union (EEU).
De EEU voorspelt dat een kwart van de varkensproducenten, 15% van de kipproducenten en 20% van de vleesverwerkende industrie in 2018 het bijltje erbij neergegooid zal hebben.

De binnenlandse vleesproducenten hebben sinds de invoering van de boycot op voedingsproducten uit de EU en VS kunnen profiteren van een grotere vraag. Maar dit effect is niet blijvend. "Gedurende de eerste anderhalf jaar van de economische crisis had de Russische vlees- en vleeswarenmarkt weinig problemen, omdat goedkopere importproducten van de schappen verdwenen", aldus Mushegh Mamikonyan, voorzitter van de Meat Council. Dat vervangingseffect is nu verdwenen.

De markt staat inmiddels echter voor een periode van dalende vraag (meer dan de helft van de Russen geeft minder aan voedsel uit) en een sterke toename van de concurrentie tussen binnenlandse producenten. Onder normale omstandigheden zou dat tot meer export leiden, maar dat is niet snel te realiseren door technische en toezichtsbarrières voor toetreding tot de internationale handel.
Global Meat News - Russian meat industry braced for bankruptcy
Reageer
  • Deel
Druk af